Honlapkészítés

Weboldal készítés Weboldal készítés Rausch Richárd

A honlapkészítés célja egy hatékony marketing eszköz létrehozása. Ennek megvalósításához először egy gyors piackutatás végzek. Így a lehető legjobb tervet készíthetem el az ügyfél közreműködésével.

Célom, hogy biztonságos, gyors, hatékony és arculatodhoz legjobban illő, pénztermelő honlapot készítsek neked. Nagyon sürgős projekteket nem vállalok. Akkor leszünk mind a ketten elégedettek, ha céljaidat eléred a weboldallal és én is elég időt tudok foglalkozni honlapoddal. Ilyenkor nem kapkodok, szívesen dolgozom a honlapodon. Ezzel te is jól jársz, mert minden tudásomat szívvel lélekkel teszem bele a munkába.

A honlapkészítés lépései

Honlap ajánlatkérés

Az ajánlatkérés után felveszem a kapcsolatot veled, hogy megértsem az elképzeléseidet. Piackutatás után megkeresem a leghatékonyabb megoldásokat neked, hogy a lehető legsikeresebb legyen a weboldalad.

Az ajánlat minden esetben több megvalósítási lehetőséget tartalmaz, ezek közül neked kell választanod.

Miután kiválasztottad a céljaidnak megfelelő ajánlatot, a munka elkezdése előtt 40% előleget kérek, mivel ilyenkor előre lefoglalod az időmet. Ezért ezekre az időpontokra már nem vállalhatok be más munkát.

Weboldal tervezés, üzleti stratégia kidolgozás

Sokkal részletesebben felmérem, hogy milyen weboldalra van szükséged. Akár teljesen új, akár egy meglévő honlapot szeretnél lecserélni.

Meg kell határozni a pontos céljaidat, amiket el akarsz érni a honlappal. Gondolok itt arra, hogy milyen módon támogassa a weboldal az értékesítésed, ügyfélszolgálatod. Kinek készül a honlapod, ki a célcsoportod.

Meg kell tervezni, hogy milyen gyakran és milyen módon kívánod hirdetni honlapodat. Milyen módon lehet ezeket kiszolgálni.

Szükségesek-e további szolgáltatások:

  • Webáruház

  • Landoló oldalak (Landing Page)

  • Ügyfél nyilvántartás és marketing szoftver (CRM)

  • Egyéni web alkalmazások

  • Mobil alkalmazások

Honlapstruktúra, menütérkép elkészítése

A látogatóid és a Google számára is fontos, hogy megértsék a weboldalad felépítését. Akkor végzünk jó munkát, ha átlátható lesz egy látogató és a Google számára is a céged struktúrája. Tevékenységeid hogyan kapcsolódnak egymáshoz. Ebből érdemes kialakítani egy menüszerkezet is. Ez lesz a váza a honlapod tartalmának is.

Grafikai tervezés, arculat kialakítás

Először a kialakult struktúrához a legfisebb irányzathoz és használhatósághoz igazított gyors tervet készítek neked. Ezt szokták drótváznak is nevezni. Erre építjük fel közösen a honlapod arculatát, ami tükrözi az általad előállított vagy forgalmazott termékek és szolgáltatások minőségét és árszínvonalát.

A vásárlók már első látásra eldöntik a honlapod alapján, hogy milyen minőségű és árú termékeid lehetnek.

Ha egy luxust sugárzó honlapon az árak nagyon olcsóak, akkor arra fognak gondolni, hogy ez valami átvágás. Esetleg meg sem nézik, mert nekik az úgy is nagyon drága.

Ha egy nagyon egyszerű honlapon akarsz luxus termékeket árulni, akkor a vásárlók drágának fogják találni a termékeidet. Rosszabb esetben hamisítványnak gondolják.

Ezért is érdemes időt szánni a grafikai tervezésre.

Joomla sablon készítés

Első sorban Joomla tartalom kezelő rendszerrel dolgozom. Vannak helyzetek, amikor nem használhatunk Joomlát. Ilyenkor akár Wordpress, akár teljesen egyéni honlapmotort is bekonfigurálok, vagy elkészítek.

A grafikai terveket átültetem a kiválasztott CMS -re (tartalom kezelő rendszerre).

Tartalom megírás, képek videók elkészítése, feltöltés

A honlap elkészítése előtt a tartalomnak már rendelkezésemre kell állnia. Ellenkező esetben a tartalom megírását is elvállalhatom szakértő bevonásával. Ez az ajánlaton felüli költségeket jelent. A tartalmat minden esetben a honlap készítés előtt kell rendelkezésemre bocsájtani.

Joomla komponensek telepítése, konfigurálása

Amennyiben a weboldal kialakításához nem elegendőek a Joomla alapfunkciói és elérhető hozzá Joomla kiegészítő, akkor szükséges megfelelő kiegészítőket kiválasztanunk. Kiválasztás után telepítem és beállítom. Némely kiegészítő (component, modul, plugin) nem ingyenes ezek árát az ajánlat nem tartalmazza.

Joomla programozás

Sok esetben nem sikerül megfelelő kiegészítőt (component, modul, plugin) találni. Ilyen esetben pontos leírás alapján elkészítem a kiegészítőt. Ennek az előnye, hogy nem kell alkalmazkodni a meglévő programokhoz, hanem saját elképzelésednek legjobban megfelelő kinézet és funkció áll így rendelkezésedre.

Joomla SEO, keresőoptimalizálás

Már a tervezésnél figyelembe vesszük a keresőbarát kialakítást. A menü szerkezet kialakítása is ennek tükrében alakítjuk ki. Ez csak az első lépes, amit minden weboldallal megcsinálok, amit én készítettem. Ez legtöbb esetben nem elég ahhoz, hogy a Google keresési lista elejére kerüljünk. Mivel ahhoz gyakran sok hónapos munkára van szükség. Nem egy esetben, a konkurencia harc miatt, folyamatosan munkát jelent. Erre is van lehetőség külön szerződés keretében.

Honlap tesztelés, átadás

Bármennyire is körültekintőek vagyunk, akkor is szükséges egy teljes körű tesztelés. Ekkor a honlap minden funkcióját kipróbáljuk és értékeljük. Az értékelés utáni esetleges javítások ismételt tesztelést igényelnek. Ez addig végezzük, amíg a honlap átadható állapotba nem kerül.

Honlap publikálás, élesítés

Sikeres tesztek után a weboldalt elérhetővé tesszük a nagyközönség előtt. Kisebb hibák még ilyenkor is adódhatnak, ezeket is javítjuk.

Honlap karbantartás, támogatás

A honlapodnak folyamatos karbantartásra van szüksége. Nem csak a tartalmat, de biztonsági okok miatt a rendszert is frissíteni, védeni kell, akár a számítógépünket a vírusok ellen.

Honlap karbantartás

Richárd Rausch

PHP programozó, Joomla és Opencart fejlesztő vagyok. A Joomla 2005 óta a kedvenc CMS-em.

Webhely: rausch.hu