Opencart 3 automatikus termékfeltöltés

Opencart 3 automatikus termékfeltöltés Rausch Richárd

Egy webáruház indításakor nem csak arra kell gondolnunk, milyen lesz a kinézete, mit fogunk írni bele, milyen kategóriák szerepelnek majd benne.
Hanem fel is kell tölteni termékekkel.
Erre több lehetőség is rendelkezésünkre áll. Például az egyik, hogy egy nagykereskedő biztosít termékleírásokat, árakat és készletet valamilyen formában.
Adatbázis, Excel vagy XML formátumban.

Ezeket változó gyakorisággal frissíteni kell. Az AKH-nál nyitvatartási időben 10 percente frissül a készlet és az ár. Több mint 20 ezer termékről beszélünk.

Ezt kézzel, egyenként lehetetlen felvinni. Ezért valamilyen formában automatikusan kell feltölteni.
Természetesen nem csak ennél a cégnél van rá lehetőség, hogy megkapjuk a legfrissebb árakat, darabszámokat és termékeket képekkel együtt. Más nagykereskedőnél is van erre lehetőség. A megoldás egy automatikus frissítő rendszer. Ami elindítás után azonnal elkezdi feltölteni a termékeket az adatbázisba. Ez viszonylag gyorsan történik és ezek meg is jelennek a webáruházunkban.

Amint a videóban is látszik, nem csupán a termék neve szerepel benne, hanem már az is, hogy ez egy 195/65/15-ös abroncs. Kép is van hozzá a legújabb árakkal.
További információkat is kapunk az adatbázisból, ami szintén bekerül a webáruházba. Mint pl. nyári abroncs, a sebesség indexe: H, üzemanyag hatékonysága: B, fékezés nedves úton: B és a gördülési zaj: 2,71 decibel.
Ez a rendszer mindenféle emberi beavatkozás nélkül, időzítetten, újra és újra lefut. Aminek segítségével a termékek mennyisége és ára mindig friss tud maradni.

Ezáltal naprakészen tudjuk kiszolgálni a vevőinket.